Asielzoekers in oude brandweerkazerne in Almere

ALMERE • Di 28 juni 2022 | 22:04 • Dinsdag 28 juni 2022 | 22:04

In de oude brandweerkazerne op bedrijventerrein Markerkant in Almere Stad worden vanaf woensdag asielzoekers uit Ter Apel opgevangen. Het gaat in eerste instantie om ongeveer 90 vluchtelingen en dit zal de komende tijd mogelijk oplopen naar de maximaal 225 gevraagde crisisnoodopvang plekken. Ze blijven in de oude kazerne maximaal drie maanden.

De crisisnoodopvang is nodig, omdat het Groningse aanmeldcentrum in Ter Apel overvol zit. Ondernemers in de buurt krijgen binnenkort een brief over het besluit. Begin deze maand werd al duidelijk dat maximaal 91 asielzoekers terechtkunnen in een voormalig kantoorpand aan de Louis Armstrongweg in de Muziekwijk. Die opvangplek is eind deze maand niet meer beschikbaar.

De kazerne op het bedrijventerrein is sinds kort niet meer in gebruik door de brandweer. De nieuwe hoofdkazerne wordt vrijdag officieel geopend in Poort.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel