Sowieso tot 15 september geen treinen Lelystad - Dronten

FLEVOLAND • Vr 2 september 2022 | 22:09 • Vrijdag 2 september 2022 | 22:09

De schade aan de spoorinfrastructuur tussen Dronten en Lelystad is zo groot dat daar voorlopig helemaal geen treinverkeer meer mogelijk is. De NS meldt dat dit minstens tot 15 september het geval zal zijn. Later volgende week volgt een nieuwe prognose. De NS heeft bussen ingezet tussen Lelystad en Dronten. Ook het treinverkeer vanuit Lelystad richting Almere en verder is verstoord. Hoe lang dat gaat duren is nog niet bekend.

De kortsluiting op het hoogspanningsnet van vrijdagmiddag heeft grote schade toegebracht aan de infrastructuur van het spoor. Volgens Prorail loopt de schade in de miljoenen.

ProRail schrijft op haar website dat een hoogspanningskabel van netbeheerder TenneT vrijdag rond 15:00 uur op de bovenleiding van het spoor is beland, in de buurt van Swifterbant. Behalve doorgebrande kabels en schakelaars, leidde dat ook tot ondergrondse schade aan de relaiskasten. Hoe groot deze ondergrondse schade is, moet nog onderzocht worden.

Gevolg daarvan is dat er in ieder geval de komende 1,5 week geen treinen rijden op het traject Lelystad - Dronten. Ook reizigers in Almere en andere delen van het land die naar het noorden willen ondervinden daar hinder van.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel