Minder busverkeer door staking chauffeurs

FLEVOLAND • Di 6 september 2022 | 7:45 • Dinsdag 6 september 2022 | 7:45

Er rijden dinsdag veel minder bussen in Flevoland, door een staking van chauffeurs die lid zijn van vakbond FNV. Zij willen een betere CAO. Vakbond CNV heeft zich niet achter de stakingsactie geschaard. Chauffeurs die lid zijn van het CNV rijden dinsdag waarschijnlijk wel. Op station Lelystad was dinsdagochtend een wisselend beeld te zien. Soms reed er geen enkele bus en later stonden er wel enkele bussen klaar om te vertrekken. De staking duurt nog tot middernacht.

Door de staking kunnen er volgens de FNV de hele dag bussen uitvallen. Het gaat om alle lijnen in Flevoland, zowel de stadsbussen in Lelystad en Almere, als de regionale buslijnen. Volgens een woordvoerder van Connexxion staakt er bij die vervoersmaatschappij ongeveer een kwart van de buschauffeurs. Volgens Arjan van der Burgh van FNV is het nodig: "Als eerste willen we een stukje loonsverhoging plus de inflatiecorrectie. Het tweede is de werkdruk, met name ook om nieuwe mensen aan te trekken. De werkdruk is erg hoog naar aanleiding van de roosters omdat er te weinig mensen zijn."

Daarnaast willen ze een betere regeling voor oudere werknemers. "Als derde de oudere regeling die we erdoor willen hebben. Dat is eerder stoppen voor oudere werknemers. Zodat ze rustig op een normale wijze naar hun pensioen toe kunnen leven."

Er wordt volgende week dinsdag ook gestaakt door het NS-personeel onder meer in de regio Noord waardoor het treinverkeer van en naar het noorden wordt getroffen. Door de schade van de stroomstoring van afgelopen vrijdag rijden er toch al geen treinen tussen Lelystad en Dronten.

Op donderdag 15 september hebben de bonden opnieuw een staking gepland voor de regio midden.

Niet al het busverkeer ligt stil

Vertrektijden bij het station in Lelystad

Alleen FNV-chauffeurs staken

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel