Almeerse scoutinggroep vindt ophef over Renaissanceschool 'heel spijtig'

ALMERE • Ma 12 september 2022 | 17:14 • Maandag 12 september 2022 | 17:14

De Scouting Cornelis Lelygroep Almere vindt het 'heel spijtig' dat de aanwezigheid van de Renaissanceschool in haar clubhuis zoveel ophef veroorzaakt. Dat schrijft voorzitter Rob Vlaar van de scouting aan Omroep Flevoland.

Sinds eind augustus krijgen vier kinderen les in het gebouw van de Cornelis Lelygroep in het Vroege Vogelbos. De locatie werd door het bestuur van de school geheim gehouden om eventuele ophef te voorkomen. De Renaissanceschool is een initiatief van Forum voor Democratie.

Maandagochtend werd een brief met de mededeling 'Fascisten opgerot' bij de school opgeplakt. Ouders van de leerlingen voelen zich bedreigd omdat ze een stortvloed aan negatieve reacties krijgen. Leiders van de scoutinggroepen zeggen zich grote zorgen te maken. Scouting Almere laat weten "altijd voorstander te zijn om met elkaar in gesprek te gaan om zorgen te delen en te kijken naar oplossingen".

Zakelijk besluit
De beheerstichting van de Cornelis Lelygroep die het contract heeft gesloten met de Renaissanceschool zegt dat gedaan te hebben om financieel gezond te blijven. "Het is vooral een zakelijk besluit geweest. Met de hoge kosten die we op ons af zien komen kunnen we huuropbrengsten goed gebruiken", schrijft Vlaar. De ruimte in het clubhuis is voor één jaar verhuurd. Welke bedragen er mee gemoeid zijn wil Vlaar niet bekendmaken, enkel dat het gaat om 'een zeer substantieel bedrag'.

Zorgen
De voorzitter gaat ook niet in op de zorgen die door de leidinggevenden binnen de scouting zijn geuit. Vlaar schrijft in antwoord op de vraag wat hij vindt van de onrust: "Als bestuur van de beheerstichting hebben we vanuit oog voor een gezonde financiële begroting gedacht er goed aan te doen om het clubhuis te verhuren."

Scouting Nederland zegt in een reactie het jammer te vinden dat er nu rumoer is ontstaan en dat ze zelf niet zo'n huurder zouden hebben gekozen. De landelijke koepel is hierover met de Almeerse afdeling in overleg gegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel