Vrachtwagen verliest meerdere betonblokken, lange files op A6 en A27 bij Almere

ALMERE • Di 13 september 2022 | 6:40 • Dinsdag 13 september 2022 | 6:40

Een vrachtwagen heeft dinsdagochtend meerdere betonblokken verloren op de A6 bij Almere Poort. Dat gebeurde rond 05:30 uur ter hoogte van de afrit Almere Muziekwijk. Volgens een ooggetuige begon de vrachtwagen flink te slingeren en verloor deze vervolgens de betonblokken. Twee auto's reden daar vervolgens weer tegenaan.

De blokken lagen verspreid over de rijbanen en daarom was de weg urenlang grotendeels afgesloten. Het zorgde in de richting van Amsterdam de hele ochtend voor kilometerslange files, op het hoogtepunt was verkeer meer dan een uur vertraagd. Rijkswaterstaat heeft de blokken opgeruimd en de weg schoongeveegd. De snelweg werd rond 09:00 uur opengesteld.

Vanaf knooppunt Almere kon er omgereden worden via Hilversum via de A27 en de A1. Maar ook daar en op de aangrenzende provinciale wegen ontstonden lange files die tot veel vertraging leidden.

Het is onduidelijk waardoor de betonblokken van de vrachtwagen zijn gevallen. In de staart van de file gebeurde rond 6:20 een tweede ongeluk. Een getuige meldt dat daar drie auto's op elkaar botsten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel