Lelystedeling (54) verdacht van betrokkenheid bij dood Gerrie Revers

LELYSTAD • Di 13 september 2022 | 13:14 • Dinsdag 13 september 2022 | 13:14

Een 54-jarige man uit Lelystad is dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 77-jarige Gerrie Revers uit Almere. Zij werd op zaterdag 28 mei dood gevonden in haar woning aan het Zuidwoldepad in Almere Stad. De politie vermoedde meteen dat het ging om een misdrijf.

Het grootschalige onderzoek naar haar dood leidde dinsdag tot drie doorzoekingen in Lelystad. Op één locatie werd een onbekend voorwerp aangetroffen, mogelijk een rookgranaat. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd hiervoor uit voorzorg ingeschakeld. Waar de overige twee invallen waren en waar de verdachte uiteindelijk is opgepakt, zegt de politie niet.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar het overlijden van Gerrie Revers wordt voortgezet, meldt de politie.

Kinderen kregen geen contact
De 77-jarige Almeerse vrouw werd op zaterdag 28 mei dood gevonden in haar woning. Haar kinderen konden die dag geen contact met haar krijgen, waarna alarm werd geslagen. Er bleken meerdere spullen uit de woning verdwenen. Zo was de mobiele telefoon van Gerrie weg, twee huistelefoons, een tasje, een portemonnee, een bankpas en haar identiteitskaart.

In een uitzending van Opsporing NL werd duidelijk dat de recherche er vanuit ging dat Gerrie Revers op 27 mei, vrijdagavond of -nacht is overleden. Vermoedelijk lag ze te slapen toen er één of meerdere daders binnen wisten te komen. Wat er vervolgens is gebeurd, is niet duidelijk. De politie liet zich in het tv-programma niet uit over de doodsoorzaak van de Almeerse.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel