Man die drie vrouwen aanrandde in trein krijgt celstraf

LELYSTAD • Vr 16 september 2022 | 15:54 • Vrijdag 16 september 2022 | 15:54

De rechtbank in Lelystad heeft vrijdag een 24-jarige man veroordeeld tot vijf maanden cel wegens drie aanrandingen. Eén slachtoffer is een machinist die op het station in Lelystad aan het werk was. De andere twee zaten op 12 augustus vorig jaar in de trein tussen Haarlem en Den Helder toen de man hen lastigviel.

De machinist die in Lelystad werd belaagd, heeft nog regelmatig last van herbelevingen, vertelde haar advocaat twee weken geleden tijdens de rechtszitting. Toen ze op 10 september vorig jaar op een bankje wachtte op haar trein, kwam de verdachte al naast haar zitten. Eenmaal in de trein stond hij opeens voor haar neus en belandden ze samen in de bestuurderscabine.

"Hij zoende me, raakte mijn billen aan. Ik werd boos, zei dat hij moest stoppen en duwde hem uiteindelijk de cabine uit de trein in." De man zei "I wait for you here" en kon uiteindelijk worden opgepakt.

Verdwenen na verplichte behandeling
De man heeft psychische problemen, daarom vindt de rechtbank hem verminderd toerekeningsvatbaar. Deskundigen zien tekenen van schizofrenie. Hij zat al een halfjaar in voorarrest en werd daarna verplicht behandeld in een gesloten kliniek. Sindsdien is hij spoorloos; het is niet duidelijk waar hij na die behandeling naartoe is gegaan.

De officier van justitie eiste acht maanden cel, waarvan 64 dagen voorwaardelijk tegen hem. Ook vond de aanklager schadevergoedingen op zijn plaats. De rechtbank wees in totaal voor ruim 5000 euro aan schadevergoeding toe aan alle slachtoffers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel