Urkerweg bijna jaar lang op de schop

URK • Zo 18 september 2022 | 13:03 • Zondag 18 september 2022 | 13:03

De Urkerweg gaat vanaf 3 oktober bijna een jaar lang op de schop voor verschillende werkzaamheden. Er wordt onder meer een rotonde bij de nieuwe Michiel de Ruyterbrug aangelegd. Ook komt er een nieuw fietspad en een voetpad langs de Urkervaart en wordt de weg ter hoogte van de brug opnieuw ingericht.

Naast de Michiel Ruyterbrug komen zogenoemde wachtstroken, waar het verkeer kan staan als de brug open staat. Ook wordt het terrein van de huidige kinderboerderij aangesloten op de rotonde. Het is de bedoeling dat daar een nieuwe bushalte komt. De kinderboerderij verhuist naar de nieuwe Zeeheldenwijk.

Visualisatie bij de Michiel de Ruyterbrug

Het werk gaat naar verwachting tot augustus volgend jaar duren en zorgt op verschillende momenten voor wegafsluitingen. Eind dit jaar is de Urkerweg tot aan de Arie de Witbrug drie weken volledig dicht voor autoverkeer. Het weggedeelte naast natuurgebied de Witte Zandvlakte wordt dan ook meteen opgeknapt, laat de gemeente weten. Wegverkeer dat naar Tollebeek of Emmeloord moet, zal dan om moeten rijden via de Staartweg. Voor fietsers wordt een tijdelijk fietspad aangelegd.

De precieze afsluitingsdata zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en of de bouwmaterialen voldoende beschikbaar zijn. De voortgang van het project en de afsluitingsdagen zijn later dit jaar hier terug te vinden. Op 26 september vindt er een inloopavond over het project plaats in Buurthuis de Rots aan de Urkerweg.

Onveilige situatie bij werk aan brug
De verkeerssituatie rond de Michiel de Ruyterbrug is overigens al een tijdje gewijzigd. Dit komt door de aanleg van de brug zelf en de leidingen eromheen. De politie is daar extra gaan controleren, omdat (brom)fietsers gebruik maakten van de rijbaan. Dat zorgde voor verschillende onveilige situaties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel