Door brand getroffen ondernemer: 'Woensdag op andere plek aan de slag'

ENS • Zo 18 september 2022 | 15:31 • Zondag 18 september 2022 | 15:31

De schade aan de twee afgebrande loodsen van Goossens Techniek in Ens is ongeveer 1 miljoen euro. Dat verwacht eigenaar Lars Goossens. Zondag in de vroege ochtend brak brand uit in zijn bedrijf aan Het Noord en het was al snel duidelijk dat de panden niet meer gered konden worden. In de bedrijfspanden werden landbouwmachines en industriële meubels gemaakt. Goossens hoopt woensdag weer aan de slag te kunnen op een andere locatie.

De ondernemer schrok toen hij zondagochtend poolshoogte kwam nemen bij zijn brandende bedrijf. "Ik had niet niet verwacht dat hier brand zou voorkomen", zegt Goossens. "Alles met staal doen we: vooral slijpen en lassen. Dat is natuurlijk brandgevaarlijk. Maar dan is er altijd iemand bij." Volgens Goossens is er vrijdag voor het laatst gelast in de loods en zaterdagochtend is de boel opgeruimd. Sinds het middaguur is er volgens de ondernemer niemand meer in het bedrijf geweest.

Hoe is het vuur ontstaan?
Naar de oorzaak van de brand kan de ondernemer alleen maar gissen: "Het pand was best goed beveiligd. 's Avonds, als er niemand is, gaat de stroom van het hele gebouw af. Maar niet van de verlichting. Dus daar zou het door gebeurd kunnen zijn: ik verwacht kortsluiting of zoiets."

Tussen de verkoolde resten wordt nog een brandkast gevonden. "Wij hebben nooit contant geld in kas," zegt Goossens met een lach op het gezicht. "De brandweer is er nu mee aan het oefenen. Met de kluis kunnen we toch niets meer mee doen."

"We proberen dinsdag of uiterlijk woensdag weer productie te draaien."

— Lars Goossens

Op een andere plek verder werken
De ondernemer gaat maandag het personeel op de hoogte stellen. "We zijn op zoek naar een andere hal om het werk voort te zetten," vertelt Goossens. "Die is in principe al gevonden en wordt morgenochtend klaargemaakt. We proberen dinsdag of uiterlijk woensdag weer productie te draaien."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel