GGD begonnen met najaars-vaccinaties tegen corona

FLEVOLAND • Ma 19 september 2022 | 17:38 • Maandag 19 september 2022 | 17:38

De GGD is weer begonnen met een nieuwe vaccinatieronde tegen corona. "Bij de vaccinatie-locatie in Almere was het vanmorgen behoorlijk druk", zegt Sven van der Burg (GGD Flevoland). "In Lelystad is het iets minder."

Als eerste worden mensen met een hoog medisch risico en zorgmedewerkers uitgenodigd voor een herhaalprik. "Dat gaat weer net als vorige keer op drie hoofdlocaties." vertelt Van der Burg. "Hier in Lelystad bij het ziekenhuis St Jansdal aan de Ziekenhuisweg, in Almere aan de Rondebeltweg en in Emmeloord bij het dokter Jansencentrum kan geprikt worden."

Het zijn vooral ouderen die je ziet op de locatie in Lelystad. "Dat is belangrijk", zegt Marcia Donker, coördinator vaccinatie van de GGD. "Mensen die nu zestig jaar zijn, worden uitgenodigd voor een nieuwe herhaalprik omdat de vorige het alweer een tijdje geleden is en omdat we ze beschermd willen hebben voor het najaar."

Net als eerder dit jaar, zijn er ook nu weer prikteams die mensen thuis kunnen vaccineren, zegt Donker. "We proberen zo dicht mogelijk bij mensen te komen die hier niet naartoe kunnen komen."

De vaccinaties gaan door zolang het nodig is. Ook lastig te bereiken groepen zoals jongeren en mensen die de Nederlandse taal niet machtig zijn heeft de GGD in het vizier. Van der Burg: "We hebben de afgelopen twee jaar gelukkig ervaring opgedaan met deze groepen." Wat er concreet gaat gebeuren is nog niet bekend. De GGD denkt dan vooral aan de inzet van sociale media en laagdrempelige communicatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel