Misselijkmakende stank in Filmwijk komt door verstopt riool

ALMERE • Di 20 september 2022 | 10:06 • Dinsdag 20 september 2022 | 10:06

De heftige stank die de bewoners van de Filmwijk al meer dan een week in zijn greep houdt, komt door een verstopping van het riool. Dat meldt de gemeente Almere. De geur is voor sommige bewoners zo erg dat ze er ziek van worden.

De sterke geur lijkt volgens bewoners van de wijk uit de afvoer in de badkamer te komen. De gemeente laat aan Omroep Flevoland weten op de hoogte te zijn van de situatie. "Er blijkt een verstopping van het riool te zijn waar we (de aannemer) mee bezig zijn, maar het is nog niet opgelost", vertelt een woordvoerder.

Het gaat volgens de gemeente waarschijnlijk om meerdere verstoppingen waardoor het nog een aantal dagen gaat duren voordat de situatie is opgelost. "De geur komt uit het riool en gaat pas weg als alles weer goed doorloopt."

Voor veel bewoners duurt dat te lang omdat zij ook fysieke klachten overhouden aan de stank. "De situatie is echt ondraaglijk op dit moment. En ik weet niet of ik dit nog veel langer volhoud. Sommige buren slapen zelfs gedwongen beneden en een van de kinderen zit nu ziek thuis. Dan is twee weken echt te lang. Er moet gewoon nú iets gebeuren", vertelt een bewoner van de Simon van Collemstraat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel