Raadslid wil duidelijkheid over opruimen Floriadeterrein

ALMERE • Di 20 september 2022 | 12:50 • Dinsdag 20 september 2022 | 12:50

Raadslid Hassan Buyatui van de fractie DENK in Almere maakt zich zorgen over de ontmanteling van het Floriadeterrein. Hij heeft een debat aangevraagd in de gemeenteraad om over dit onderwerp te praten.

De Floriade-expo loopt nog tot en met 9 oktober. Na het evenement heeft de Floriade BV tot 21 december de tijd om het Floriadeterrein op te ruimen en over te dragen aan projectontwikkelaar Weerwater CV, zodat die met de bouw van de woonwijk Hortus kan beginnen.

Tijdens de ontmanteling moeten onder meer tijdelijke gebouwen gedemonteerd worden. Ook een deel van de beplanting blijft niet op het terrein. Bedoeling was dat een aantal bouwwerken hergebruikt zou worden. Volgens Buyatui is de beschikbare tijd voor de ontmanteling kort. Hij vreest dat de kernwaarden van de Floriade zoals duurzaamheid en circulariteit verloren gaan bij een snelle afbouw van het terrein.

"Dat zou kunnen betekenen dat er sprake zou zijn van claims en wij moeten opdraaien voor de vergoedingen."

— Hassan Buyatui, raadslid DENK

Buyatui heeft al eerder vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld. Het raadslid wil weten wie voor de kosten gaat opdraaien als het terrein niet op tijd wordt overgedragen aan Weerwater CV. "De huurovereenkomst is heel juridisch opgesteld maar ik kan heel snel zien als de deadlines niet gehaald worden, dat zou kunnen betekenen dat er sprake zou zijn van claims en wij moeten opdraaien voor de vergoedingen."

Onlangs meldden verschillende bronnen aan Omroep Flevoland dat er een conflict is ontstaan tussen de gemeente en Weerwater CV over de bouw van de woonwijk Hortus. Door de onenigheid dreigt vertraging voor de bouw van de eerste huizen in de nieuwe wijk. Er zou onder meer verschil van inzicht zijn over wat en hoeveel er gebouwd wordt, het parkeren en het groenonderhoud.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel