Startsein gegeven voor bouw Multifunctioneel Centrum

SWIFTERBANT • Wo 21 september 2022 | 14:21 • Woensdag 21 september 2022 | 14:21

De bouw van het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Swifterbant is woensdag begonnen. Bij de aftrap op de bouwlocatie plaatsten de wethouder Peter van Bergen en Noek Pouw van OFW een doek met de vraag 'Wat willen we samen van het MFC maken?' Dorpsbewoners kunnen op het doek hun wensen en dromen voor het MFC schrijven.

Het MFC is een gezamenlijk project van de gemeente Dronten en woningbouwvereniging Oost Flevoland Woondiensten (OFW). In het pand komen 30 sociale huurappartementen, waarvan acht zorgappartementen voor de zorgorganisatie Coloriet. Op de begane grond komt een gemeenschappelijke ruimte waar De Meerpaal, de Flevomeer Bibliotheek en Coloriet invulling aan gaan geven. Dat wordt een plek waar ook de lokale verenigingen gebruik van kunnen maken.

Hoe lang is de gemeente al bezig met het MFC?
De vraag naar een beeldbepalend, functioneel en duurzaam gebouw met betaalbare woningen in het centrum van Swifterbant bestond al bij de gemeenteraad van Dronten in 2012. Twee jaar later werd er al geld voor uitgetrokken. In april 2017 werd het plan bijna afgeblazen omdat de nieuwbouw meer geld zou kosten dan aanvankelijk werd gedacht.

Deze zomer maakte de gemeente de grond bouwrijp. Het pand wordt gebouwd door aannemer Jorritsma Bouw en als alles goed gaat is het gebouw eind 2023 klaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel