Handtekeningen voor MFC gezet: "Super dat het eindelijk zover is"

SWIFTERBANT • Wo 16 februari 2022 | 23:29 • Woensdag 16 februari 2022 | 23:29

"Het betekent ontzettend veel voor Swifterbant." Dat zegt Trudi Scheepers van Dorpsbelangen Swifterbant in reactie op het nieuws dat de bouw van een Multifunctioneel Centrum in het dorp officieel is bekrachtigd. De handtekeningen voor de overeenkomst zijn woensdag gezet.

De bouw van het Multifunctioneel Centrum (MFC) en de appartementen is talloze keren uitgesteld. In 2017 werden er al plannen gemaakt voor nieuwbouw. De bouw stond gepland voor 2019 maar kon niet starten door geldgebrek. Eerst waren de kosten geraamd op 1,5 miljoen euro, maar dat bedrag is inmiddels meer dan verdubbeld.

"We zijn er ontzettend wijs mee dat het eindelijk zover is," vertelt Scheepers. "Er was iedere keer weer wat, dan weer met de bouwkosten of met de aannemer. En corona." In het gebouw moeten 30 appartementen komen, waarbij ook wonen met zorg mogelijk is. Daarnaast moet het een ontmoetingsplek worden. Scheepers "Er komt ook een hele grote bibliotheek in maar met een open karakter, dus een soort ontmoetingscentrum. Iedereen kan naar binnen lopen om een bakje koffie te drinken."

In maart wordt er eerst begonnen met de voorbereidingen. Zo worden er bijvoorbeeld enkele bomen gekapt en worden oude leidingen weggehaald. Richting de zomer zou dan de fundering gelegd moeten kunnen worden.

Wanneer het MFC helemaal af is, is nog niet duidelijk. Noek Pouw van Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten: "Bij een bouwproject spelen allerlei factoren, maar het dorp kan erop rekenen dat wij er alles aan doen dat het bouwproces voorspoedig verloopt. Het streven is dat het MFC er staat voor het einde van 2023."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel