Nieuwbouw multifunctioneel centrum niet haalbaar

SWIFTERBANT • Di 11 april 2017 | 20:34 • Dinsdag 11 april 2017 | 20:34
De huidige plannen voor een multifunctioneel centrum in Swifterbant zijn na jaren van praten niet haalbaar. Volgens de gemeente valt de bouw van het MFC 700.000 euro duurder uit. Dat komt door het einde van de crisis. De bouwkosten zijn de afgelopen tijd fors gestegen.

Bedoeling was om het MFC op de huidige locatie van kerkcentrum De Hoeksteen te bouwen, met daarbij 30 seniorenwoningen. De gemeente trok voor het hele project in mei vorig jaar 5 miljoen euro uit. Voor de bouw van het centrum was 1,7 miljoen beschikbaar, maar dat blijkt niet voldoende. Wethouder Peter van Bergen laat weten dat de gemeente de zeven ton niet gaat betalen. 

Teleurstelling groot
De teleurstelling is volgens de gemeente bij alle betrokkenen groot. Samen met stichting de Oeverwal, die is opgericht voor de realisatie van het MFC, en de twee kerken in het dorp, wordt nu gekeken naar een alternatief. Daarbij wordt uitgegaan van renovatie van kerkcentrum De Hoeksteen en de bouw van woningen op het terrein waar restaurant De Kombuis vroeger stond. Die woningen moeten dan via een overkapping met De Hoeksteen worden verbonden.

MFC belangrijk voor senioren
Swifterbant wil al jaren een centrum waar alle activiteiten uit het dorp samen kunnen komen. Ook zijn er in Swifterbant momenteel geen seniorenwoningen. Ouderen worden daardoor nu vaak gedwongen te verhuizen, terwijl ze graag in het dorp willen blijven. De komst van het MFC moet ervoor zorgen dat ze met voldoende zorg in Swifterbant kunnen blijven wonen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel