Bouw MFC voor zoveelste keer uitgesteld

SWIFTERBANT • Wo 8 september 2021 | 19:17 • Woensdag 8 september 2021 | 19:17

De bouw van het multifunctioneel centrum en 30 appartementen in Swifterbant is weer uitgesteld. Eigenlijk zou de bouw deze maand beginnen, maar daar gaat een streep door. Dat meldt Oost Flevoland Woondiensten (OFW).

De bouw van het multifunctioneel centrum (MFC) en de appartementen is al talloze keren uitgesteld. In 2017 werden er plannen gemaakt voor nieuwbouw. Datzelfde jaar werd besloten door de gemeente dat het MFC er definitief moest komen. De bouw stond gepland voor 2019, maar tot nu toe staat er alleen een bouwbord op de beoogde locatie.

Dat de bouw niet kan starten, komt volgens OFW door geldgebrek. Eerst waren de kosten geraamd op 1,5 miljoen euro, maar dat bedrag is inmiddels verdubbeld. Toch kan er voor het nieuwe bedrag geen aannemer gevonden worden. "De inschrijvingen liggen veel hoger dan het beschikbare budget”, zegt OFW.

De vergrootte kostenpost heeft vooral te maken met "extreem" hogere bouwkosten. "We hebben een gat te dichten. In goede gezamenlijkheid wordt daartoe op dit moment de inspanning geleverd en alles in het werk gesteld om het project spoedig verder te brengen", stelt OFW.

'Ontzettend belangrijk'
Dorpsbelangen Swifterbant is teleurgesteld door het uitstel. "Het is een rij van teleurstellingen en dat is niet fijn. De komst van het MFC is ontzettend belangrijk voor Swifterbant", zegt Sandra Nobel van de vereniging.

Volgens haar moet het MFC echt gebouwd worden. "Ik weet niet hoe, maar het gaat gebeuren." Ze zegt veel vertrouwen in de politiek te hebben om de zaak tot een goed einde te brengen. Hoeveel extra geld er nodig is, wil Nobel niet zeggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel