Bouw multifunctioneel centrum opnieuw uitgesteld

SWIFTERBANT • Di 16 februari 2021 | 12:09 • Dinsdag 16 februari 2021 | 12:09

De bouw van het geplande multifunctioneel centrum in Swifterbant is opnieuw uitgesteld. Eigenlijk had de bouw dit kwartaal moeten starten. Maar wethouder Peter van Bergen laat nu aan de gemeenteraad weten dat het een half jaar later wordt, namelijk september. De opening is een jaar daarna gepland: september 2022.

De vertraging heeft volgens de wethouder onder meer te maken met de duurzaamheidsambities. De gemeente wilde het pand zo duurzaam mogelijk maken. Niet alleen wordt het pand gasloos, het wordt ook erg goed geïsoleerd. Ook is de gevel aangepast, zodat gebruikte stenen hergebruikt kunnen worden. Verder is de indeling van het MFC zo gemaakt, dat deze op termijn kan worden aangepast.

Voor alle aanpassingen waren extra investeringen nodig, maar wooncorporatie Oost Flevoland Woondiensten kan die niet volledig aan de huurders doorberekenen, omdat de huurprijs voor de appartementen gemaximaliseerd is. Het kostte volgens de wethouder tijd om wensen en financiën met elkaar in balans te brengen.

OFW realiseert in het gebouw 30 appartementen. Daarvan zullen er 8 door zorginstelling Coloriet worden geëxploiteerd. Ook de bibliotheek en De Meerpaal krijgen plek in het pand.

De wethouder schrijft dat er nu een voorlopig ontwerp is, maar dat nog gewerkt wordt aan het definitieve ontwerp. "Er is door de architect veel aandacht besteed aan de vormgeving van het gebouw, omdat het gebouw op een markante locatie, namelijk de entree, van het dorp staat. Het is een echte blikvanger geworden die de entree aan deze zijde van Swifterbant een andere beleving gaat geven."

Zodra het definitieve ontwerp klaar is, kan worden gezocht naar een aannemer die het pand wil gaan bouwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel