Bouw multifunctioneel centrum Swifterbant begin 2021 van start

SWIFTERBANT • Do 23 juli 2020 | 11:19 • Donderdag 23 juli 2020 | 11:19

Inwoners van Swifterbant moeten nog even geduld hebben, want de bouw van het langverwachte multifunctioneel centrum laat nog een half jaar op zich wachten. Zowel opdrachtgever Oost Flevoland Woondiensten (OFW) als de gemeente Dronten verwachten dat de werkzaamheden beginnen in het eerste kwartaal van 2021.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het definitieve ontwerp. Vooral op het vlak van duurzaamheid zijn er aanvullende eisen gekomen. Deze worden nu technisch uitgewerkt. Volgens OFW is er aan het plan op zich niets veranderd.

Het is nog steeds de bedoeling dat op de plek waar vroeger café-restaurant De Kombuis zat, straks 30 sociale huurwoningen en een multifunctioneel centrum van 1000 vierkante meter komen. De bouwkosten komen op ruim drie miljoen euro.

Langgekoesterde wens
De gemeenteraad van Dronten praat al sinds 2012 over een multifunctioneel centrum in Swifterbant. In april 2017 leek het er nog op dat het MFC er niet zou komen. De plannen pakten toen 700.000 euro duurder uit dan gepland. De gemeenteraad droeg wethouder Peter van Bergen op om voor 1 oktober van dat jaar met een oplossing te komen en dat lukte.

Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten gaat de woningen bouwen en verhuren. De Meerpaal gaat het multifunctioneel centrum beheren en exploiteren. Verder hebben zorginstantie Coloriet en de bibliotheek zich aan het MFC verbonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel