Van mishandeling verdachte leerling mag niet terugkomen op Porteum

LELYSTAD • Wo 21 september 2022 | 20:50 • Woensdag 21 september 2022 | 20:50

Een 12-jarige leerling die verdacht wordt van een ernstige mishandeling op middelbare school Porteum in Lelystad, wordt definitief van school gestuurd. De directie kijkt nog op welke manier een andere leerling die aan de mishandeling meedeed, terug kan komen. Dat schrijft de school in een bericht aan alle ouders.

Op 6 september werd een 13-jarige scholier mishandeld door twee jongens van 12 en 14 jaar oud. In eerste instantie ging de politie uit van poging tot doodslag, maar na bestudering van videobeelden en verklaringen zijn er door het Openbaar Ministerie andere verdenkingen geuit. De 12-jarige scholier wordt nu verdacht van poging tot zware mishandeling of mishandeling. De 14-jarige jongen wordt verdacht van het plegen van openlijk geweld.

Zinloos geweld
De school schrijft aan de ouders dat de veiligheid van leerlingen en medewerkers centraal staat. "Bij dit incident is duidelijk een grens overschreden." De directie beschouwt het gedrag van de 12-jarige jongen als zinloos geweld. "Daarom is de schoolleiding van oordeel dat deze leerling geen onderwijs meer kan volgen op Porteum." Er vindt overleg plaats met andere organisaties om het kind toch onderwijs te kunnen geven. Bij de 14-jarige verdachte wordt vooral gekeken naar de veiligheid van de andere leerlingen én die van zichzelf.

Filmers
Porteum gaat met de leerlingen in gesprek die de mishandeling met hun mobiele telefoon hebben vastgelegd. Ook wordt gesproken met omstanders die mogelijk een escalerend effect hebben gehad op het incident.

De school maakt maatregelen richting leerlingen nooit openbaar, maar gezien de maatschappelijke impact die de mishandeling heeft gehad, besloot Porteum meer te vertellen dan de directie normaal zou doen.

Porteum schrijft verder erg geschrokken te zijn van de gebeurtenissen en heeft ook naar zichzelf gekeken. Om de veiligheid te verhogen lopen meerdere mensen surveillanceronden tijdens de pauzes.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel