Gratis winterjas voor minderbedeelden in Lelystad

LELYSTAD • Vr 23 september 2022 | 15:07 • Vrijdag 23 september 2022 | 15:07

Inwoners van Lelystad die het financieel moeilijk hebben, kunnen vanaf zaterdag een week lang gratis een tweedehands winterjas afhalen in de Waagpassage in winkelcentrum Gordiaan.

De actie is opgezet door Ger Koreman en de stichting 'Met inzet lukt alles'. Ze hebben al tientallen jassen ingezameld. Het zijn gebruikte jassen die zijn gestoomd en nog netjes en heel zijn. Onder het mom 'Geef een jas en verwarm een hart' worden Lelystedelingen opgeroepen om nog meer jassen naar het winkelcentrum te brengen, die vervolgens ook weer gratis kunnen worden opgehaald.

"Ik werd geopereerd en daardoor viel ik veel af", legt Ger Koreman uit. "Een nog bijna nieuwe jas paste ik daardoor niet meer. Vorig jaar bood ik 'm gratis aan op Facebook. Ik kreeg meer dan twintig reacties van mensen die de jas wel goed konden gebruiken. Ik schrok wel van zoveel reacties. Ik ben toen al meer winterjassen gaan inzamelen. Nu er in één keer veel armoede lijkt, vond ik het een goed idee om de actie een vervolg te geven."

Ook voor kinderen
Volgens de organisatie is de actie voor minderbedeelden, dak- en thuislozen, vluchtelingen en iedereen die het financieel moeilijk heeft en voor de winter wel een warme jas kan gebruiken. Er zijn ook jassen voor kinderen.

Op zaterdagmiddag wordt om 13.00 uur ook nog een modeshow gegeven met de jassen die beschikbaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel