Zeewoldenaar rijdt met Lamborghini 250 km/uur op A28

ZEEWOLDE • Zo 25 september 2022 | 10:34 • Zondag 25 september 2022 | 10:34

Een inwoner van Zeewolde heeft zaterdagavond zijn Lamborghini moeten inleveren nadat hij met 250 kilometer per uur werd betrapt op de A28 tussen Assen en Beilen. De politie zag de man rijden en besloot hem te volgen. Uiteindelijk is na wettelijke correcties een snelheidsoverschrijding van 96 kilometer per uur vastgesteld.

De Zeewoldenaar kon niet direct zijn rijbewijs laten zien waarop de agenten besloten zijn auto in beslag te nemen. Die krijgt hij terug als hij alsnog zijn rijbewijs kan tonen. "Gezien de dure sportauto zal dit waarschijnlijk niet zo lang duren", schrijft de politie op Facebook.

De officier van justitie beslist welke straf de snelheidsovertreder krijgt. Het gaat om de vlogger Dutch Performante met ruim een half miljoen volgers op Instagram. Op zijn Stories zegt de Zeewoldenaar: "Eigen schuld dikke bult, moet je maar je rijbewijs bij je hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel