Burgemeesterskandidaten Almere kunnen binnenkort solliciteren

ALMERE • Ma 26 september 2022 | 15:17 • Maandag 26 september 2022 | 15:17

De Almeerse gemeenteraad zet komende week de volgende stap in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester. In het bijzijn van de commissaris van de Koning wordt op donderdag 6 oktober de profielschets vastgesteld. Daarin staat beschreven wat voor een type burgemeester de raad graag wil.

Vlak na het vaststellen van deze profielschets zal de sollicitatie daadwerkelijk worden opengesteld. Kandidaten hebben vervolgens een paar weken de tijd om hun interesse kenbaar te maken. Daarna worden sollicitatiegesprekken gevoerd en vindt er een screening plaats. De verwachting is dat eind januari een definitieve keuze gemaakt kan worden door de gemeenteraad.

Welke stappen?
Benieuwd hoe de volledige procedure verloopt? Bekijk dan deze infographic van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

'1 maart is haalbaar'
Zaterdag werd bekend dat waarnemend burgemeester Ank Bijleveld op 1 maart 2023 begint aan een nieuwe baan. De commissie raadsleden die het voorwerk voor de sollicitatieprocedure verricht, gaat ervan uit dat 1 maart ook haalbaar is als startdatum voor een nieuwe burgemeester. Er wordt wel een kleine slag om de arm gehouden, omdat dit ook nog afhangt van de kandidaat die uiteindelijk wordt gevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel