Discotheek Chez heropent tijdelijk de deuren

MARKNESSE • Di 27 september 2022 | 16:40 • Dinsdag 27 september 2022 | 16:40

Na twee jaar dicht te zijn geweest, gaat discotheek Chez Marknesse voor onbepaalde tijd weer open. De club gaat open om op die manier de vaste lasten van het pand te dekken.

Eigenaar Louw Mulders sloot in 2020, net voor de eerste lockdown vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen, de deuren omdat er mogelijk een koper voor de club was. "In principe hadden we de zaak toen verkocht", zegt Mulders. Door de pandemie verliep dit anders. "Niemand ging dit soort zaken kopen tijdens corona." Ook merkte Mulders dat de bezoekersaantallen terugliepen. Volgens hem was het toenemende festivalbezoek de hoofdoorzaak. "Dat is grote concurrentie voor zaken als deze."

Tot er een nieuwe kandidaat is gevonden, gaan de deuren van de club minimaal één keer per maand open. In elk geval in de herfst en in de winter. Mulders: "Met een groot feest. Een gala, oud en nieuw, echt de grotere dingen."

Wat gebeurt er met de discotheek als het pand verkocht wordt?
De nieuwe mogelijke koper is al in beeld. Mulders denkt dat het snel kan gaan. "Het kan zo zijn dat zaterdag de eerste keer is na corona en dat 8 oktober de laatste keer is van Chez." Wie de koper is, kan Mulders niet zeggen. "Ik weet niet eens wat hij er mee gaat doen. Als hij het mij zou vertellen, dan zou ik het niet eens zeggen. Dat gaat mij niks aan. Misschien wordt het wel heel iets anders dan een discotheek. Dat vermoeden heb ik wel."

Chez is sinds 1975 een begrip in Noordoostpolder. Eerst als Chez André aan de Breestraat in Marknesse en in 2008 verhuisde de club naar het industrieterrein. De heropening is op zaterdagavond 1 oktober. Die dag zit de club precies veertien jaar op de huidige locatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel