Werk aan Voorstersluis bij Kraggenburg, verkeer moet twee maanden omrijden

KRAGGENBURG • Ma 3 oktober 2022 | 7:44 • Maandag 3 oktober 2022 | 7:44

De Voorstersluis bij Kraggenburg is vanaf maandag twee maanden dicht voor het autoverkeer. Dat meldt de provincie. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via Marknesse. Voor voetgangers en (brom)fietsers wordt een noodbrug aangelegd en voor de scheepvaart is de sluis in totaal elf weken gestremd.

Tijdens de werkzaamheden wordt een groot deel van de sluis gerenoveerd. De provincie laat weten dat onder meer de brugklep, het beweegbare deel van de brug, wordt vervangen. Om te zorgen dat die goed werkt, wordt ook de 'brugkelder' gerenoveerd. Auto's kunnen tot 1 december niet over de brug rijden.

De verkeerssituatie met verkeerslichten voor de brug, waardoor het autoverkeer om en om de brug moet passeren blijft in de toekomst hetzelfde. De 'aslastbeperking' voor vrachtwagens, die nu geldt, is in de nieuwe situatie niet meer nodig, aldus de provincie.

Marknessersluis krijgt ook opknapbeurt
Het onderhoud is onderdeel van een groter project van de provincie, waarin alle provinciale sluizen en beweegbare bruggen in vier jaar tijd worden opgeknapt. In totaal gaat het om 13 bruggen en 11 sluizen, waaronder ook de Marknessersluis. Deze krijgt vanaf 17 oktober tot 9 februari een opknapbeurt. Bij de sluis komt nieuwe technische bediening. Ook komen er nieuwe camera's, schakelkasten, verkeerslichten en slagbomen. Daarnaast worden de sluisdeuren gerenoveerd. Bij het terugplaatsen van de deuren is één rijbaan open. Alleen van 18 op 19 en van 19 op 20 januari is de sluis dicht voor autoverkeer.

De omleidingsroute via de Marknessersluis wordt gemonitord, aldus de provincie. In overleg met de gemeente is de omleidingsroute bepaald. Dorpsbelang Marknesse laat ook weten de situatie in de gaten te houden. Her en der vervangt de provincie ook nog palen en steigers. Dat levert weinig tot geen hinder op.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel