Minister De Jonge voor werkbezoek naar Dronten en Almere

FLEVOLAND • Ma 3 oktober 2022 | 11:31 • Maandag 3 oktober 2022 | 11:31

Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO) brengt vandaag (maandag) een werkbezoek aan Flevoland. Hij wordt in de provincie rondgeleid door gedeputeerde Cora Smelik. Op de agenda staan onder meer woningbouw, de landbouwtransitie en het energievraagstuk.

Het Rijk wil dat Flevoland tot 2050 minimaal 100.000 huizen bouwt. De provincie wil daarom afspraken met Den Haag vastleggen om meer werkgelegenheid te creëren. Dit om te voorkomen dat de nieuwe Flevolanders gaan pendelen naar Amsterdam en Utrecht.

Het werkbezoek start in de gemeente Dronten. Minister de Jonge gaat er in gesprek met enkele betrokken partijen en een aantal jongeren uit Flevoland. Onderwerp van gesprek is de leefbaarheid voor (toekomstige) inwoners van Flevoland.

Daarna zal een bezoek worden gebracht aan Almere Pampus waar een toekomstig woon- en leefgebied wordt ontwikkeld. Het bezoek van de minister wordt afgesloten bij een stadsboerderij in Almere waarbij de samenwerking tussen de lokale, provinciale en landelijke overheid aan de orde komt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel