Nieuwbouw ziekenhuis St Jansdal in Lelystad begint een jaar eerder

LELYSTAD • Wo 5 oktober 2022 | 6:26 • Woensdag 5 oktober 2022 | 6:26

De nieuwbouw van ziekenhuis St Jansdal in Lelystad begint een jaar eerder dan gepland. Op 1 januari 2026 moet de eerste schop de grond in, vertelt manager Anita van der Haar. Zij gaat over de nieuwbouw van het ziekenhuis dat gepland staat op de parkeerplaats van het huidige ziekenhuis. In 2028 moet het nieuwe ziekenhuis opgeleverd worden.

"Elk jaar dat wij eerder kunnen werken aan die droom om hier een nieuwe zorgcampus te realiseren, dat is weer een jaar mooi meegenomen", vertelt Van der Haar. Ze noemt het zelf ook een strakke planning en hoopt dat er niet te veel aan gewijzigd moet worden. Op het moment dat het nieuwe gebouw af is, wordt het oude ziekenhuis gesloopt.

Op de plek van het oude ziekenhuis komt de nieuwe parkeerplaats en een zorgcampus. Daar is dan plek voor onder andere ouderenzorg, een huisartsenpraktijk of ruimte voor gehandicaptenzorg.

Kenmerkende elementen
De gemeenteraad van Lelystad wil dat de kenmerkende elementen van het St Jansdal-ziekenhuis bewaard blijven. "We hebben een prachtig rapport gekregen van de erfgoedcommissie", vertelt Van der Haar. Dat rapport gaat door naar de architect van het nieuwe ziekenhuis, want ook St Jansdal wil de herkenbare elementen van het ziekenhuis borgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel