18,7 miljoen euro extra nodig voor VO-campus en opknapbeurt Bosbad

NOORDOOSTPOLDER • Vr 7 oktober 2022 | 13:45 • Vrijdag 7 oktober 2022 | 13:45

Voor de opknapbeurt van zwembad het Bosbad en voor de bouw van de nieuwe VO-campus in Emmeloord is bijna 19 miljoen euro extra nodig. Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad daar om gevraagd. Namelijk 13,3 miljoen euro extra voor de campus en 5,4 miljoen euro voor het Bosbad.

Het bedrag is nodig vanwege sterk stijgende prijzen in de bouw. Het gemeentebestuur vindt dat beide projecten van groot belang zijn en wil daarom de bouw en verbouw ondanks de extra kosten doorzetten. Wethouder Linda Verduin van onderwijs: "We kunnen deze bouwplannen niet langer uitstellen. De huidige schoolgebouwen zijn op en hard toe aan vervanging. We gaan daarom, ondanks deze financiële tegenvaller, toch verder met de realisatie van de VO-Campus. Onze jongeren verdienen een mooie, uitdagende en stimulerende leeromgeving."

De komende tijd worden gemeenteraadsleden, medewerkers van de scholen en omwonenden ingelicht over het gekozen ontwerp voor de campus. Als de raad er daarna een besluit over heeft genomen gaan de architect en de scholen het voorlopige ontwerp samen verder uitwerken. Deze campus moet over vier jaar verrijzen op de plek van het huidige Emelwerda.

Opknapbeurt zwembad
Voor het zwembad ligt al een voorlopig ontwerp klaar, maar door de stijgende bouwkosten werd er pas op de plaats gemaakt. Ook daarover moet de gemeenteraad nu een besluit nemen, de verwachting is dat er daarna in de zomer van 2023 met de bouwactiviteiten kan worden gestart.

De kosten voor het plan bedroegen eerder 12,1 miljoen euro. Dat was al 6,7 miljoen euro meer dan begroot. Nu komt er nog eens 5,4 miljoen euro bovenop.

Wethouder Thomas Gilissen van sport: "Met deze verbouwing maken we een geweldige duurzaamheidsslag, het zwembad is straks gasloos en is daarmee klaar voor de toekomst. Met de huidige gasprijzen is dat noodzakelijk, anders is het zwembad niet meer te exploiteren."

Eerder werd nog gekeken of er in het zwembad meer ruimte voor recreatie was, maar een meerderheid van de gemeenteraad koos voor een uitgebreide opknapbeurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel