Gemeenteraad voor grote opknapbeurt Bosbad

EMMELOORD • Di 2 juni 2020 | 21:07 • Dinsdag 2 juni 2020 | 21:07

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder is voor een uitgebreide opknapbeurt van zwembad het Bosbad in Emmeloord. Dat bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Een voorstel van politieke partij ONS Noordoostpolder om te onderzoeken of een verbouw tot een subtropisch zwembad haalbaar is, haalde het niet.

Op de VVD en ONS Noordoostpolder na, steunden alle partijen het raadsvoorstel voor verbouwing en uitbreiding van het complex. Daarin krijgt het zwembad naast een recreatiebad een nieuw multifunctioneel bad van 25 meter, plus een peuterbad. Verder wordt het buitenbad aangepakt en het zwembad beter verbonden met de aangrenzende Bosbadhallen. De kosten van dit plan bedragen 12,1 miljoen euro. Dat is 6,7 miljoen euro meer dan is begroot.

VVD en ONS Noordoostpolder
De VVD is voor een sobere verbouwing van het zwembad voor 4,7 miljoen euro. De liberalen denken dat de gemeente de miljoenen hard nodig heeft voor andere zaken als zorg, de Participatiewet of jeugdzorg. Ook is nog onduidelijk wat de coronacrisis de gemeente gaat kosten.

ONS Noordoostpolder wilde juist dat het college ging uitzoeken hoeveel het kost om Het Bosbad in Emmeloord te verbouwen tot een subtropisch zwembad. De fractie wilde een doorrekening van het college met 150.000, 200.000 en 250.000 bezoekers per jaar voor een Bosbad met een wildwaterbaan, een glijbaan, een bubbelbad en een golfslagbad. De motie werd alleen gesteund door D66.

Het definitieve beslismoment volgt later, waarbij de raad de financiële situatie van de gemeente voor de komende jaren kan laten meewegen. Die staat in de zogeheten Perspectievennota.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel