Geen snelle oplossing voor verzakkend buurthuis Palet

LELYSTAD • Za 8 oktober 2022 | 15:11 • Zaterdag 8 oktober 2022 | 15:11

“We komen niet voor in de gemeentelijke begroting dit jaar. En dus zit een snelle oplossing er niet in”, zegt Vincent Werdler van buurthuis Palet in Lelystad. Werdler zei dit zaterdag in het Weekendcafé, een gezamenlijke live-uitzending van Radio Lelystad en Omroep Flevoland.

Het pand van buurthuis het Palet is sinds 22 september gesloten. Het onderkomen aan de Voorhof is door allerlei verzakkingen niet meer veilig. Het gevolg is dat alle activiteiten stilliggen. Voor de ruim driehonderd leden is het nu onmogelijk om elkaar te ontmoeten. “Wij zagen mensen opbloeien die dreigden te vereenzamen. Door de ontmoetingen in het buurthuis hadden mensen in de buurt contact met elkaar en hielden ze ook een oogje in het zeil. Dat verbond en maakte de wijk prettig”, zegt bestuurslid Werdler.

'Eén grote familie'
Ciska, die al vanaf het begin (1976) lid is van de buurtvereniging Palet, beaamt dat. “We zijn eigenlijk één grote familie. Mensen ontmoeten elkaar hier. Er zijn zelfs stelletjes ontstaan die met elkaar zijn getrouwd. Het is fijn om contact te hebben en dingen met elkaar te ondernemen. Ik doe mee aan aerobics en we moeten dat nu buiten doen. Bij regen onder een viaduct. Je moet wat. Maar de andere activiteiten liggen dus plat.”

Op de vraag of het Palet nu in een zogenoemde sterfhuisconstructie terecht is gekomen, zegt Werdler: “Ik heb hoop dat het goed komt. We zijn met het gemeentelijke apparaat flink aan het zoeken naar een oplossing. Het gaat wat stroef, maar ik ga ervan uit dat het goedkomt.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel