Plan voor 2000 nieuwe woningen in centrum

ALMERE • Wo 12 oktober 2022 | 9:27 • Woensdag 12 oktober 2022 | 9:27

In het gebied tussen het spoor, de Stadswetering en het Weerwater in Almere Stad moeten de komende zeven jaar minimaal 2000 nieuwe woningen komen. Ook moet er ruimte ontstaan voor wat buurtwinkels en andere voorzieningen. Dat betekent dat de bestaande parkeerplekken verdwijnen, maar dat die ondergronds of in garages weer terugkomen.

Het gebied wordt door de gemeente 'de Oostkavels' genoemd. De Oostkavels bestaat nu vooral uit parkeerplekken. Ook staan meerdere gebouwen in het plangebied, zoals het politiebureau. Op de open plekken moeten appartementencomplexen van vier tot zes verdiepingen hoog moeten komen met name voor starters en senioren, zegt projectmanager Paul Wilhelmus van de gemeente. Momenteel wordt in het gebied al gebouwd aan woontoren 'HighNOTE'.

Inwoners kunnen zich deze maand uitspreken over de plannen. In het informatiecentrum aan de Donjon 3 is een presentatie ingericht met impressies van de plannen. Daar kunnen inwoners woensdagavond hun mening geven, van 18.00 tot 21.00 uur. Ook is een online enquête in te vullen. De input van de inwoners wordt toegevoegd aan de plannen waarna de gemeenteraad zich erover buigt, aldus Wilhelmus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel