GroenLinks wil vertrokken gedeputeerde nog voor de verkiezingen vervangen

FLEVOLAND • Do 13 oktober 2022 | 1:08 • Donderdag 13 oktober 2022 | 1:08

De provinciale fractie van GroenLinks verwacht snel een opvolger te presenteren voor Cora Smelik. Zij maakte woensdag bekend te stoppen met haar rol als gedeputeerde. Smelik heeft een nieuwe baan gevonden bij het Kadaster.

Het vertrek van de GroenLinks-gedeputeerde komt vijf maanden voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023. Dat roept de vraag op of het voor zo'n korte periode nog wel nodig is om een vervanger aan te stellen. Volgens fractievoorzitter Corina Straatsma is dat wel degelijk het geval.

'Vervanger kan hopelijk na de verkiezingen door'
GroenLinks kijkt daarbij al heel nadrukkelijk over de verkiezingen heen. "We hopen natuurlijk dat we door kunnen gaan met deze coalitie. We moeten even de verkiezingen afwachten, maar dat is wel onze intentie."

En dus gaat GroenLinks op zoek naar een opvolger. "En we hopen dat deze nieuwe gedeputeerde dan door kan gaan in de volgende coalitie."

Mocht GroenLinks na de verkiezingen van maart buiten de nieuwe coalitie vallen, dan maakt de opvolger van Smelik aanspraak op wachtgeld. Straatsma verwacht niet dat de provincie dan op kosten gejaagd wordt. "Wij hopen natuurlijk dat wij een gedeputeerde met hele goede kwalificaties kunnen vinden. Die ook - mocht die niet doorgaan in de nieuwe coalitie - onmiddellijk weer een andere leuke baan kan vinden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel