Website moet ondernemers helpen met digitale veiligheid

FLEVOLAND • Vr 14 oktober 2022 | 13:00 • Vrijdag 14 oktober 2022 | 13:00

Flevolandse ondernemers kunnen sinds deze week gratis handvaten en begeleiding krijgen om hun bedrijf beter te beveiligen tegen cybercrime. Landelijk is er online een platform gestart waarop onder meer de gevaren van online criminaliteit worden uitgelegd en wat er dus tegen te doen is. In Flevoland wordt dat gecoördineerd door Stichting Beveiliging Bedrijventerrein Flevoland (SBBF).

Het platform biedt bijvoorbeeld filmpjes die ondernemers aan hun medewerkers kunnen laten zien. Daarin wordt onder meer uitgelegd dat ze niet op linkjes in onbekende mails mogen klikken en dat wachtwoorden veilig moeten zijn. Veiligheidscoördinator Harry de jong van SBBF over de online criminaliteit: "Je moet je als ondernemer daar weerbaarder tegen maken. Daarom is het belangrijk dat je je systemen daar goed op afgestemd hebt." Volgens De Jong denken kleine bedrijven vaak dat ze niet interessant zijn voor criminelen, maar dat is in praktijk wel het geval omdat hun beveiliging vaak niet op orde is. Gemiddeld zou 1 op de 5 ondernemers volgens hem te maken hebben met cybercrime.

Naast de tips krijgen de deelnemende bedrijven ook vragen over hun digitale veiligheid. Op basis van de antwoorden krijgen de ondernemers suggesties en aanbevelingen over wat ze moeten doen om het te verbeteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel