Ook Lelystad krijgt een Knarrenhof

LELYSTAD • Zo 16 oktober 2022 | 10:49 • Zondag 16 oktober 2022 | 10:49

Na Zeewolde komt er ook in Lelystad een Knarrenhof. Over tien jaar is zo'n twintig procent van de inwoners van Lelystad ouder dan 65 jaar. Daarom hebben vijf initiatiefnemers uit Lelystad het plan voor een Knarrenhof opgezet, met 25 tot 30 woningen voor mensen vanaf 50 jaar. In Zeewolde is dit voorjaar de eerste Flevolandse Knarrenhof, de Molenhof, opgeleverd.

De bedoeling van een Knarrenhof is om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Bewoners hebben een eigen huis en daarbij staan privacy, sociale verbinding en zorgzame elementen centraal. "We wonen nu in huizen die best kleiner kunnen, maar binnen Lelystad is er een tekort aan woningen die passen bij deze levensfase", vertelt Elly Clavaux, een van de initiatiefnemers van het project.

Landelijk concept
Het concept van het Knarrenhof bestaat inmiddels tien jaar. Het woonproject werd als eerste in Zwolle gerealiseerd en inmiddels zijn er 267 gemeenten waar de initiatieven in een vergevorderd stadium zijn of al af. "Wij willen ook in Lelystad zo’n project, want wij vinden het concept van wonen met mensen die openstaan voor contacten en het wonen rond een hofje heel mooi", vertelt Elly.

In de Woonvisie die door de gemeente Lelystad is opgesteld, is nadrukkelijk ruimte voor projecten van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Via een CPO kunnen toekomstige bewoners meer invloed hebben op de ontwikkeling van hun eigen woning. De initiatiefnemers van het Knarrenhof zoeken nog naar een geschikte locatie. In de wijk Warande zien ze mogelijkheden.

Aanmelden
Om het project echt te realiseren zijn er ook deelnemers nodig. Op de Knarrenhof-website kunnen belangstellenden zich aanmelden.

Dit nieuws is afkomstig van verslaggever Sanne Nieuwenhuis. Zij richt zich speciaal op nieuws uit Lelystad voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad. Voor tips: sanne.nieuwenhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel