Stadsdienst rijdt volgende week weer grotendeels als vanouds

LELYSTAD • Zo 16 oktober 2022 | 15:50 • Zondag 16 oktober 2022 | 15:50

De dienstregeling van de stadsdienst Lelystad wordt op 23 oktober weer grotendeels opgeschaald naar het oude niveau. Concreet betekent dit dat Arriva op werkdagen en op zondag weer de volledige dienstregeling rijdt.

Het busbedrijf kampte met een personeelstekort waardoor er minder bussen konden rijden. Arriva heeft nu vijf nieuwe chauffeurs aangenomen. Ook zijn er minder chauffeurs ziek thuis. Daardoor kan er weer meer gereden worden.

De extra chauffeurs en de lichte daling van het ziekteverzuim zijn echter nog niet toereikend om ook op zaterdag weer de volledige dienstregeling te rijden. Door lijn 5 en lijn 8 nog als uurdienst te laten rijden, ontstaat er ruimte waarmee eventuele uitval van diensten op werkdagen kan worden opgevangen. "Bovendien is het aantal reizigers op lijn 5 en lijn 8 op zaterdag zo laag dat met een uurdienst kan worden volstaan", zo schrijft de provincie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel