Ruim 200 werklozen kwamen aan een baan via de Floriade

ALMERE • Ma 17 oktober 2022 | 7:35 • Maandag 17 oktober 2022 | 7:35

Ruim 200 werkzoekenden hebben via de Floriade een baan gekregen. Dat blijkt uit cijfers van het Floriade Werkbedrijf, waarin de gemeente Almere, het UWV en uitzendbureau Randstad samenwerken.

Bedrijven die aan de Floriade deelnamen, waren verplicht om vijf procent van hun bruto-omzet te besteden aan het inhuren van werkzoekenden. Dit moest gedurende een half jaar.

Werkgevers laten personeel niet gaan
Veel werkgevers vonden het zo goed bevallen, dat ze hun nieuwe medewerkers na die zes maanden niet meer kwijt wilden. Mensen die niet bij hun bedrijf konden blijven, werden na die periode begeleid naar een andere baan. Door de opgedane ervaring, het werkritme, de bijscholing en de samenwerking van organisaties lukte het in 95 procent van de gevallen om iemand ergens te plaatsen.

Directeur Ellen van Poorten van het Floriade Werkbedrijf spreekt van een groot succes. Ze is trots omdat werkloze Almeerders een perspectief is geboden. Het bedrag dat is bespaard op uitkeringen is volgens haar inmiddels opgelopen tot 5 miljoen euro. Dat komt omdat sommige werklozen in de aanloop naar de Floriade toe, al aan het werk konden. Zij ontvangen dus al langere tijd geen uitkering meer.

Nog meer mensen aan een baan
Bij de bekendmaking van de plannen was de doelstelling 340 mensen aan baan te helpen. Tot nog toe is dat dus met 200 mensen gelukt. De verwachting is dat het aantal werklozen dat via het Werkbedrijf aan een baan komt nog zal stijgen. De projectontwikkelaar en het bouwbedrijf die het terrein van de Floriade gaan ombouwen tot een woonwijk hebben namelijk ook de verplichting om werkzoekenden een half jaar in dienst te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel