Jarenlange celstraf voor smokkel van drugs via pakketpunt

LELYSTAD • Di 18 oktober 2022 | 14:35 • Dinsdag 18 oktober 2022 | 14:35

Een 39-jarige man uit Lelystad die pakketjes vol harddrugs via een DHL-punt in zijn wijk naar Australië liet versturen is tot vier jaar cel veroordeeld, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat oordeelde de rechtbank in Zwolle dinsdag.

Op 14 juni 2021 werd het eerste pakket onderschept. In plaats van computers die geprepareerd waren voor het 'minen' van cryptogeld zaten de computerkasten vol met pakketjes coke. Krap twee weken later volgt een tweede zending en als de man wordt aangehouden staat een derde pakket al bij hem thuis klaar. In totaal ging het om 12 kilo coke en 8 kilo MDMA.

Het viel agenten op dat 'in alle kieren en gaten' in het huis geld verstopt lag. De Lelystedeling heeft het versturen van de drugs erkend, maar stelde dat het geld afkomstig was van een lening. Die opgeteld ruim 22.000 euro heeft hij witgewassen, zo oordeelde de rechtbank dinsdag. De opgelegde celstraf was iets lager dan de eis van 4,5 jaar.

Een hogere straf was er voor zijn 46-jarige kompaan uit Amsterdam. Deze man had al veroordelingen van drie jaar en tien jaar cel op zijn strafblad staan voor drugsfeiten. Hij kreeg 5 jaar cel opgelegd, een jaar minder dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het voorarrest van beide heren was eerder geschorst en dat wordt nu opgeheven. Dat betekent dat ze allebei weer vast komen te zitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel