Almere Jungle wil verduurzamen en zoekt investeerders

ALMERE • Za 22 oktober 2022 | 11:37 • Zaterdag 22 oktober 2022 | 11:37

Dierenpark Almere Jungle op Stadslandgoed de Kemphaan heeft plannen om te verduurzamen en een aantal voorzieningen te verbeteren. Om het benodigde geld te verzamelen is het team een crowdfunding begonnen. Ze roepen bezoekers en belangstellenden op om een bedrag aan ze te lenen, wat later weer terugbetaald wordt met rente.

Zonnepanelen
De Jungle wil onder meer warmtepompen installeren en 190 zonnepanelen aanschaffen. "Wij vinden dat Almere Jungle een voorbeeldrol heeft". Bovendien bespaart het kosten: "Met de stijgende gasprijzen in het vizier behalen we een belangrijke besparing door het nog voor de winter installeren van 3 warmtepompen voor het verwarmen van de dier- en plantverblijven".

In totaal hoopt het bedrijf 150.000 tot 300.000 euro in te zamelen. Dat gaat naast de verduurzaming ook naar het verbeteren van de voorzieningen voor cliënten van de dagbesteding. Zoals het aanschaffen van een nieuwe rolstoelbus. Mensen die geld lenen aan het bedrijf krijgen als alles goed gaat hun investering terug met rente, en daarnaast ook extra's zoals toegangskaarten of een rondleiding door de Jungle.

Uitbreiding
Vanaf 1 juli is de Almere Jungle veranderd van eigenaar. "Nu we geen onderdeel meer zijn van een grotere organisatie willen we een inhaalspurt maken", staat te lezen op de pagina van de crowdfunding. Inmiddels staat de teller maandag op ruim 35.000 euro.

Het dierenpark heeft meer plannen. Uiteindelijk hopen ze fors uit te breiden, onder meer met een kas die tien keer zo groot wordt als de huidige kas en een buitenzwembad. Daarvoor is het bedrijf op termijn op zoek naar een andere locatie. De plannen daarvoor zijn er al een tijdje, maar voorlopig zijn ze uitgesteld en richten de eigenaren zich op de verbeteringen op de huidige locatie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel