Zwollenaar slaat twee ramen in van Lelystads politiebureau

LELYSTAD • Ma 24 oktober 2022 | 19:22 • Maandag 24 oktober 2022 | 19:22

Twee grote ramen van het politiebureau aan de Doelen in Lelystad zijn maandag aan het begin van de middag vernield. Agenten zagen een 23-jarige man uit Zwolle inslaan op de schuifdeuren van de ingang. De dader is direct aangehouden en zit nu vast.

Verschillende agenten uit Lelystad delen beelden van de schade op sociale media. Wijkagent Jeffrey Verboekend over de ingeslagen ramen: "Het ziet er niet fraai uit", zegt hij in een filmpje op Instagram. Waarom de man dit heeft gedaan, is nog niet te zeggen.

Deuren waren open
"Bijna elk politiebureau maakt dit wel eens mee", vertelt wijkagent Verboekend. "Bijvoorbeeld als mensen boos zijn of niet naar binnen kunnen." Dat laatste was hier niet het geval, want de deuren stonden gewoon open toen de ramen werden vernield.

Verboekend verwacht dat de schade aan de ingang voorlopig nog te zien blijft. "Zoiets is eerder gebeurd, en toen duurde het heel lang voor de bestelde ramen vervangen konden worden."

De recherche pakt de zaak op, schrijft een collega-agent.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel