Bewoners boos op gemeente vanwege tafeltennistafel met hakenkruis en davidster

ALMERE • Di 1 november 2022 | 22:16 • Dinsdag 1 november 2022 | 22:16

Een tafeltennistafel vol scheldwoorden, een hakenkruis en een davidster. Bewoners van de Grasmeent in Almere Haven zijn teleurgesteld in de gemeente Almere. Ze wilden nieuwe speeltoestellen, maar kregen een in hun ogen afgedankte pingpongtafel en een verroest klimrek.

Davida van der Sluis heeft er geen goed woord voor over dat de gemeente Almere deze toestellen heeft geplaatst. Onder meer de afkorting 'kkr' stond op de tafel en thuis werd aan haar gevraagd wat dat betekent. Niet alleen stoort zij zich aan de scheldwoorden op de tafeltennistafel, het klimrek dat vorige week is geplaatst, is volgens haar niet veilig. In een week tijd zijn er al twee ongelukken gebeurd. "We hebben al één van de kinderen naar de eerste hulp gebracht, de ondergrond rondom het klimrek is erg glad."

Speelplan
Het stoort Van der Sluis dat ze ruim een jaar met de gemeente Almere in overleg is geweest over het speelveld en dat dit het resultaat is. "Wij wilden de nieuwe speeltuin ook best zelf financieren en hadden ook al Haven Idee gesproken, een initiatief dat subsidies uitgeeft. Maar volgens de gemeente was dat allemaal niet nodig want ze hadden voor ons hofje een groot speelplan."

Ook hadden de buurtbewoners gehoopt op een andere invulling van het speelterrein. "Het liefst hadden we een speelveldje gehad met sport. Er zijn behoorlijk wat jongens hier die gek zijn op balsporten", zegt Van der Sluis. De tafeltennistafel heeft inmiddels een nieuwe verflaag gekregen, maar de davidster, krassen en gaten zijn volgens Van der Sluis nog zichtbaar. Ook zegt ze dat het verroeste klimrek niet wordt opgeknapt. Ze hebben daarom een klacht ingediend bij de gemeente Almere.

De gemeente Almere is om een toelichting gevraagd en zij hebben aangegeven op een later moment met een reactie te komen.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel