Speciaal onderwijs wil plek op nieuwe schoolcampus

EMMELOORD • Wo 2 november 2022 | 11:58 • Woensdag 2 november 2022 | 11:58

De Zonnebloemschool en het Casteleijn College in Emmeloord willen een plek op de nieuw te realiseren schoolcampus. Vertegenwoordigers van deze scholen voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) spraken daar dinsdagavond de gemeenteraad over toe. Ze willen net als het reguliere voortgezet onderwijs een plek in het nieuwe gezamenlijke schoolgebouw.

Voor raadsleden was het onduidelijk of het überhaupt nog mogelijk is voor het vso om aan te schuiven. Uit een memo van het college van burgemeester en wethouders zou blijken dat deze optie niet mogelijk is, maar dat spreekt wethouder Linda Verduin tegen. Het college laat weten de mogelijkheden te onderzoeken en komt later met een voorstel aan de gemeenteraad.

Volgens de wethouder is het maatschappelijk gezien mooi als alle leerlingen op één plek les krijgen. Alleen is er ook een financiële afweging en moet er naar de onderwijskundig meerwaarde gekeken worden. Aart Reusing van de Zonnebloemschool is blij dat er nu naar verschillende opties wordt gekeken en verwacht dat het helemaal goed gaat komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel