VO Campus wordt niet extra milieuvriendelijk gebouwd

NOORDOOSTPOLDER • Ma 5 juli 2021 | 14:15 • Maandag 5 juli 2021 | 14:15

De nieuwe campus voor voortgezet onderwijs in Emmeloord wordt niet milieuvriendelijker gebouwd dan eerder was gepland. Dat heeft de gemeenteraad maandagmiddag na een tweede stemronde over het voorstel besloten.

GroenLinks, het CDA en ChristenUnie/SGP vonden dat de gemeente Noordoostpolder bij de bouw meer geld moest steken in energiebesparing en andere voorzieningen. Het idee was dat deze extra investeringen zichzelf op lange termijn gemakkelijk zouden terugverdienen. Maar naast de indienende partijen bleek maandag alleen D66 voorstander van het idee. Het voorstel behaalde daardoor geen meerderheid.

Eerder werd besloten dat de gemeente zo'n 36 miljoen uittrekt voor de nieuwe campus. Die moet onderdak bieden aan de 'oude' scholen van het Emelwerda College en de Vario Onderwijsgroep (het Zuyderzee Lyceum en de Bonifatius mavo). Als alles volgens planning gaat moet de nieuwe campus in 2026 openen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel