Vrijspraak gevraagd voor verdachten moord Ali Motamed

ALMERE • Wo 2 november 2022 | 17:57 • Woensdag 2 november 2022 | 17:57

De advocaten van de verdachten van de moord op Ali Motamed, eind 2015 in Almere, hebben het gerechtshof woensdag gevraagd hun cliënten vrij te spreken. Volgens de raadslieden is er onvoldoende bewijs tegen Anouar A. (33) en Moreo M. (40). Tegen de twee - in 2019 veroordeeld tot 20 en 25 jaar cel - werden dinsdag in hoger beroep celstraffen van 22 en 24 jaar geëist.

Volgens justitie is er geen twijfel over hun rol, maar de advocaten denken er anders over. Zo noemde de raadsvrouw van M. informatie uit afgeluisterde gesprekken niet te duiden en onbruikbaar. Ook wees ze erop dat haar cliënt niet voldoet aan de door ooggetuigen geschetste signalementen van de daders.

Ali Motamed werd in 2015 doodgeschoten in de Hendrik Marsmanstraat. De moord op de in Iran geboren man was lange tijd een raadsel. Totdat Het Parool onthulde dat Motamed eigenlijk Mohammad Reza Kolahi Samadi zou heten. Samadi is in eigen land veroordeeld voor het plegen van een bomaanslag op het hoofdkantoor van de Republikeinse Partij, begin jaren '80. Bij de aanslag vielen tientallen doden, onder wie kopstukken van het Iraanse regime.

Het OM reageert vrijdag nog op het verweer in de zaak van A. Het hof doet 24 november uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel