Twee zestigers uit Emmeloord komen om op N50, samen met gevluchte verdachte (41)

ENS • Wo 2 november 2022 | 21:36 • Woensdag 2 november 2022 | 21:36

Twee zestigers uit Emmeloord zijn woensdagavond om het leven gekomen bij de frontale aanrijding op de N50 tussen Ens en Kampen-Noord. De auto waarin de man van 68 en vrouw van 67 zaten, werd vol geraakt door een auto waarin een 41-jarige Groninger zat. Ook hij overleefde het ongeluk niet. De man was op de vlucht omdat hij eerder op de avond betrokken zou zijn geweest bij een zware mishandeling in het Groningse Bedum.

Aan de aanrijding tussen de twee auto's vlak voor de Eilandbrug bij Kampen ging een politieachtervolging vooraf. De verdachte vluchtte rond 18:30 weg uit Groningen. Zijn auto werd rond 20:30 uur gezien op de A6 waarna de politie een achtervolging begon. Die leidde vervolgens naar de N50. Daar ging het vlak voor de Eilandbrug compleet mis. De verdachte botste frontaal tegen de auto met de Emmeloorders. Een van de twee auto's brandde na het ongeluk volledig uit.

Omdat er sprake was van een achtervolging doet de Rijksrecherche onderzoek. "In het belang van dat onderzoek zijn we terughoudend in het delen van verdere details", schrijft de politie. Wel benadrukt de politie dat de verdenking op de man ernstig genoeg was om de politieachtervolging niet af te breken.

Zware mishandeling in relationele sfeer
De aanleiding voor de vlucht van de verdachte blijkt een zware mishandeling te zijn geweest. Die gebeurde woensdagavond rond 18:30 uur in het Groningse Bedum. Een 41-jarige man uit Het Hogeland mishandelde een 39-jarige vrouw uit dezelfde gemeente. Het incident speelde zich af in de relationele sfeer, zegt woordvoerder Anne Kok van de politie Noord-Nederland.

De man werd verdacht van poging doodslag. Hij ging er na de mishandeling vandoor en werd om 20:30 uur gespot op snelweg A6. Daar startte de uiteindelijk fataal afgelopen achtervolging. De vrouw is behandeld aan haar verwondingen. Hoe het nu met haar gaat wordt vanwege privacy-afwegingen niet bekendgemaakt.

N50 was hele nacht afgesloten
De N50 was tussen Ens en Kampen-Noord in beide richtingen lange tijd afgesloten voor het verkeer. Volgens de politie zou het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk geruime tijd duren. De weg is weer open sinds donderdagochtend 05:00 uur.

Veel hulpdiensten werden bij het ongeluk ingezet, waaronder de brandweer uit Ens, en helikopters.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel