'Weggegooide batterij oorzaak van brand in vuilniswagen'

ALMERE • Do 3 november 2022 | 17:43 • Donderdag 3 november 2022 | 17:43

Een weggooide batterij is volgens een woordvoerder van de gemeente Almere de oorzaak van een brand in een vuilniswagen. Het vuur ontstond binnen in de vuilniswagen terwijl deze door de Hildo Kropstraat in de Almeerse wijk Tussen de Vaarten reed. De wagen zat helemaal vol met opgehaald vuilnis.

De brandweer was snel ter plaatse, maar kreeg de vuilniswagen in eerste instantie niet open door een storing in de achterklep. Uiteindelijk was er een industriële zaag nodig om via een gat in de bovenkant van de wagen bij de brand te komen. Hierdoor was de brandweer met vier wagens ter plaatsen.

Volgens een medewerker van de gemeente ontstond het vuur nadat een batterij samen met ander vuil geplet werd in de vuilniswagen. Volgens de brandweer zijn batterijen licht ontvlambaar als ze geplet worden. De vuilniswagen is na het blussen naar het recycleperron gebracht waar de brandweer alle vuilniszakken openmaakt om nog na te blussen.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: yannick.van.de.wouw@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel