JYSK neemt tijdelijk distributiecentrum bij Flevokust in gebruik

LELYSTAD • Ma 7 november 2022 | 13:34 • Maandag 7 november 2022 | 13:34

De Deense winkelketen JYSK heeft een tijdelijk distributiecentrum geopend naast de overslaghaven Flevokust in Lelystad. Daar bouwt de retailketen een eigen centrum, maar omdat de winkelketen steeds groter wordt, is besloten om een gedeelte van de logistiek eerder op te starten in een tijdelijk pand, naast het eigen gebouw. De eerste container met producten is maandag aangekomen.

In juni werd het symbolische startsein gegeven voor de bouw van het eigen distributiecentrum. Daar moeten de 500 bestverkopende producten van JYSK worden opgeslagen, die bestemd zijn voor de winkels in Nederland en België. Die vestigingen worden nu nog bevoorraad vanuit Denemarken, maar die schakel wordt er in Lelystad tussenuit gehaald, zegt Jarno Lindeman, Project en Technical Manager bij JYSK. "De containers komen rechtstreeks vanuit onze leveranciers naar de Flevokust Haven, hier recht tegenover." Daarnaast worden in de toekomst ook producten geleverd aan de winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Het tijdelijke distributiecentrum wordt in totaal 60.000 vierkante meter groot en moet begin volgend jaar volledig operationeel zijn. In de komende weken wordt de bouw afgerond en krijgt het personeel training om de lancering van het centrum zo goed mogelijk te laten verlopen. In het tijdelijke distributiecentrum komen ongeveer 65 mensen te werken.

Bouw eigen distributiecentrum
JYSK kondigde vorig jaar aan circa 200 miljoen euro te steken in de bouw van een eigen distributiecentrum in Lelystad. Dit wordt het tiende distributiecentrum van de internationale retailketen. Het nieuwe centrum krijgt een omvang van 163.000 vierkante meter. Er komen 250 tot 350 mensen te werken.

Volgens de huidige planning begint de bouw in 2023 en is het distributiecentrum in 2026 operationeel. JYSK verwacht dat er jaarlijks via de haven zo'n 8000 containers worden verscheept, waarmee zo'n zes miljoen vrachtwagenkilometers moeten worden bespaard.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel