Vermiste merrie dood gevonden in sloot

SWIFTERBANT • Ma 7 november 2022 | 16:56 • Maandag 7 november 2022 | 16:56

De vermiste, drachtige merrie Marywood, die sinds vorige week woensdag vermist werd, is maandagmiddag dood gevonden in een sloot bij Swifterbant. Dat bevestigt de eigenaar. De merrie brak woensdagochtend door nog onbekende oorzaak los met zes andere paarden. De andere zes werden al gauw teruggevonden in een weiland in de buurt, maar van Marywood ontbrak elk spoor.

"Het is een beetje een nachtmerrie die werkelijkheid wordt", zegt de eigenaar. Donderdag had ze al sterke vermoedens dat het paard verdronken was in een sloot in de buurt van de Tarpanweg, nabij de manege. De kans was toen klein dat het paard gevonden werd, maar de zoektocht ging alsnog verder. Op Facebook werd een oproep gedaan om uit te kijken naar het dier. Een drone werd ingezet om te zoeken naar de merrie.

Hondenteam
Ook werd er in het bos in de buurt gezocht met een hondenteam en langs het water. Daar wordt namelijk gewerkt aan het bruggetje dat over het water bij de Tarpanweg ligt. "Als ze daar in de berm heeft gelopen, kan ze zo in het water gevallen zijn", zei de eigenaar eerder. "De paarden galoppeerden namelijk. Ik denk dat de rest weer terug is gegaan."

Maandagmiddag werd de merrie rond 15.00 uur in de sloot gevonden. Volgens de eigenaar was het duidelijk dat Marywood al een langere tijd dood was. "We hadden het eigenlijk al verwacht", zegt ze. "We vonden het raar dat ze gestolen zou zijn." De merrie werd inderdaad in de sloot teruggevonden. "Het is wel fijn om te weten wat er nou precies gebeurd is. Dat geeft ons wel weer de geruststelling dat ze niet met iemand mee is gegaan of gestolen is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel