Beslag gelegd op Italiaanse paviljoen Floriade, schuld van 150.000 euro

ALMERE • Do 10 november 2022 | 15:28 • Donderdag 10 november 2022 | 15:28

De sloop van het Italiaanse paviljoen op het Floriadeterrein in Almere is stilgelegd. Het land heeft nog een schuld openstaan van 150.000 euro. Dat bedrag moet nog betaald worden aan de bouwer van het paviljoen, Reimert Bouw uit Almere.

"Het is een wanhoopspoging", vertelt de directie van het bouwbedrijf. Reimert heeft de complete inrichting voor het land verzorgd. Bijvoorbeeld het werk aan het buitenterrein en de opbouw van het paviljoen. Kosten daarvan zijn 180.000 euro. Daarvan is nog maar 30.000 euro betaald.

Het bedrijf probeert op verschillende manieren in contact te komen met de vertegenwoordigers uit Italië. Ook de Floriade BV probeert contact te leggen. Tot nu toe zonder succes, want er wordt niet gereageerd, zegt Reimert.

Het paviljoen van bijna duizend vierkante meter is sinds vier dagen afgezet met hekken. Door de sloop te bevriezen, hoopt het bouwbedrijf dat Italië alsnog de 150.000 euro betaalt. Reimert denkt te kunnen fluiten naar het geld als het paviljoen afgebroken wordt.

De organisatie van het evenement heeft tot 21 december de tijd om het terrein leeg op te leveren. Dan kan er namelijk gestart worden met de bouw van de woonwijk Hortus. Reimert heeft nog geen idee hoelang er beslag gelegd wordt op het paviljoen. "Het is het enige middel wat we hebben. Anders rest ons niet anders dan het Italiaanse recht te bewandelen, dan ben je maanden verder met een hoop kosten."

De Floriade gaat ervan uit dat de Italiaanse inzending op tijd wordt opgeleverd, laat een woordvoerder weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel