Noodopvang dak- en thuislozen Poort ook deze winter in gebruik

ALMERE • Wo 16 november 2022 | 11:22 • Woensdag 16 november 2022 | 11:22

De noodopvang voor dak- en thuislozen in Almere Poort zal ook komende winter worden gebruikt. Deze opvang van het Leger des Heils bestaat sinds januari vorig jaar en werd in gebruik genomen vanwege de coronacrisis. De gemeente heeft een voorlopige vergunning afgegeven voor de bouw van een extra noodgebouw naast de huidige opvanglocatie aan de Pierre de Coubertinlaan.

De opvangplek in Poort voor dak- en thuislozen bestaat uit leegstaande klaslokalen die zijn omgebouwd naar woonplekken. Tot juli dit jaar stond hiernaast ook al een extra gebouw, maar dat is weggehaald. Nu kan er op dezelfde plek dus een vervangend pand worden neergezet, waardoor het aantal opvangplekken voor dak- en thuislozen weer hetzelfde zal zijn als vorige winter.

De lokalen staan vlakbij het treinstation en het Topsportcentrum. Er is dag- en nachttoezicht door het Leger des Heils aanwezig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel