Renovatie Bosbad en bouw onderwijscampus miljoenen duurder

NOORDOOSTPOLDER • Do 17 november 2022 | 21:34 • Donderdag 17 november 2022 | 21:34

De bouw van de campus voor het Voortgezet Onderwijs en de opknapbeurt van zwembad het Bosbad in Emmeloord gaan de gemeente Noordoostpolder bijna 21 miljoen euro meer kosten. De gemeenteraad stemde donderdagavond in met de vraag van het college van B en W om meer geld voor de projecten. Door de toegenomen bouwkosten en de gestegen energieprijzen kon het het werk niet meer gedaan worden voor het geld dat de gemeenteraad twee jaar geleden beschikbaar stelde.

De renovatie van het Bosbad gaat 7,5 miljoen meer kosten dan de in totaal 14 miljoen die in mei 2020 voor het project was uitgetrokken. De gemeenteraad stemde unaniem in met een verhoging naar 21,7 miljoen euro. Het zwembad wordt gerenoveerd en er komt meer ruimte voor recreatief zwemmen. Het is de bedoeling dat de instructiebaden en het therapiebad plaats maken voor een tweede multifunctioneel wedstrijdbad. Het buitenbad wordt omgebouwd tot natuurgezuiverd bad en de ligweide krijgt een facelift.

Het college van B en W vroeg de gemeenteraad in te stemmen met een extra budget van 6,8 miljoen euro, maar op initiatief van D66 is daar nog eens 700.000 euro bijgekomen. Dat geld moet worden besteed aan extra duurzaamheidsmaatregelen zoals warmtepompen, zonnepanelen, ledverlichting en waterbesparende sanitaire voorzieningen. Wethouder Gillissen hield daarbij nog wel een slag om de arm. Hij wil eerst nog met de installateur bespreken wat technisch haalbaar is.

De campus die in Emmeloord moet verrijzen gaat niet zoals twee jaar geleden gedacht 36 miljoen, maar ruim 42 miljoen euro kosten. In het nieuwe gebouw worden het Emelwerda College en het Zuyderzee Lyceum geclusterd. De gemeente onderzoekt ook of het mogelijk is om het Voortgezet Speciaal Onderwijs in de campus te huisvesten. Gesprekken daarover lopen nog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel