Zes jaar cel voor Lelystedeling vanwege seksuele uitbuiting

FLEVOLAND • Ma 21 november 2022 | 16:29 • Maandag 21 november 2022 | 16:29

Een 40-jarige man uit Lelystad is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot zes jaar cel. Hij maakte zich schuldig aan mensenhandel en seksuele uitbuiting van twee Moldavische vrouwen, onder meer in zijn woonplaats en in Almere.

De man, afkomstig uit Roemenië, ronselde tussen 2014 en 2019 vrouwen uit Roemenië en Moldavië om voor hem in de prostitutie te werken. Ze moesten de helft van hun inkomsten afstaan en werden bedreigd en geïntimideerd.

De vrouw van de 40-jarige regelde de dagelijkse gang van zaken in de prostitutie en kreeg voor haar betrokkenheid een celstraf van 900 dagen opgelegd, waarvan 464 voorwaardelijk. De rechtbank hield er rekening mee dat ze zelf ook slachtoffer is geworden van de 40-jarige man, die op dit moment een straf uitzit in Italië.

Geldboete
Het wordt de twee zwaar aangerekend dat ze een zeer ernstige inbreuk hebben gemaakt op de persoonlijke levenssfeer en de lichamelijke integriteit van de vrouwen. Ze maakten misbruik van de kwetsbaarheid van de vrouwen die de armoede in hun land ontvluchtten. Naast de straf moet het tweetal ruim 14.000 euro aan de staat betalen, een bedrag dat ze aan de mensenhandel zouden hebben overgehouden.

De uitbuiting van nog eens zeven vrouwen, waarvoor de twee waren aangeklaagd, vond de rechtbank niet bewezen. De officier van justitie had zeven jaar cel tegen de 40-jarige man geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel